fbpx
2020-06-29
Archívum

Újra látogatható a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Hatvanban!

Várja új és visszatérő látogatóit a Vadászati Múzeum kedd-vasárnap 09.00-17.00 óráig! A múzeum látogatásához, az alapvető higiéniás szabályok betartása szükséges, a maszk viselése kötelező! Hétvégente a Díszudvarban a látogatók kipróbálhatják magukat akár egy játékos vadászaton is, ami egy valódi élményt is ad számukra. HungaryCarddal 50% kedvezmény a belépőjegy árából!


A játék egy számítógépből, egy projektoros kivetítőből, illetve lézeres játékpuskákból áll, melyek megjelenésükben nagyon hasonlóak az éles fegyverekhez. Különböző pályákból (animációkból) választhatnak az érdeklődők. A fiatalabb gyermekek buborékokra célozhatnak, a nagyobbak, illetve a felnőttek igényes grafikával kivitelezett nagyvadakra lőhetnek, de lehet választani hajtást is, ahol egy animáció segítségével vadászhatnak a mozgó állatokra. Ennek köszönhetően megtapasztalható, hogy hova kell célozni egy mozdulatlan vagy akár egy mozgásban lévő állatra. Továbbá a technika azt is lehetővé teszi, hogy a játékos kipróbálhassa, hogy hogyan kell tartani a puskát nagyvadak vagy épp repülő szárnyasok esetén.

Ezen keresztül megismerhetik a játékosok a megfelelő célzási módokat, illetve, hogy mik a helyes elejtési zónák a különböző vadfajoknál.

Nem csak a laikus játékosoknak, hanem a tapasztalt vadászembereknek is igazi versenyt és szórakozást nyújtó szolgáltatás.

Az anschütz lövészet egy statikus céllövészet. 5 kört kell eltalálni szintén egy eredetivel megegyező lézeres puskával. Ha helyes a találat a kör közepén a lámpa világít. A játék érdekessége, hogy a biatlonisták is ezt használják. 

Ezen kívül kézműves foglalkozások is várják a kicsiket-nagyokat egyaránt.

További információ