fbpx
2020-07-14
Archívum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum újra várja látogatóit!

2020. július 1-től a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó- és időszaki kiállításai ismét a megszokott nyitvatartási rendben látogathatók. HungaryCarddal 50% kedvezmény a felnőtt belépő árából 2 fő részére.

Időszaki kiállítások

„Üzenetek, élet, levelek, lapok”

Kiállításunk a képes levelezőlapok világába kalauzol, és arra az egyszerű kérdésre keresi a választ, hogyan alakította ez az új médium levelezési szokásainkat. A kiállított lapokon, amely a múzeumi levelezőlap gyűjtemény legszebb darabjai közül igyekszik ízelítőt adni, személyes és szenvedélyes hangvételű szerelmi levélváltással éppúgy találkozhatunk, mint a kalligrafikus írás formakincsét továbbörökítő levelezőlapokkal. Felidézzük a képeslapírás elfeledett szokását és rámutatunk annak kultúrtörténeti  jelentőségére.

Protokoll és diplomácia

Ki ne szeretne végig vonulni életében legalább egyszer a vörös szőnyegen? Ki ne álmodna arról, hogy olyan fogadtatásban részesül, mint egy államfő? Most mindezt megtapasztalhatja az, aki január 23-a és május 31-e között ellátogat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba, ahol egyedülálló nemzetközi protokoll kiállításon vehet részt.

Mézes gondolatok

 A fontosabb méztípusok és méhtermékek megismerése mindenkinek tanulságos lehet, ezt már csak tetézi a felhasználási területük hihetetlen gazdagsága. A kiállítás a megismerést és a megértést is segíti, hiszen minél többet tudunk a méhekről, annál jobban szeretjük és óvjuk őket, mint a természet egyensúlyának fontos elemeit, életünk megédesítőit.

Gerbeaud Emil 1854-1919

2019. november 8-án kereken száz éve lesz annak, hogy nincs köztünk a híres cukrász, csokoládégyár-tulajdonos, Gerbeaud Emil (1854–1919), aki elévülhetetlen érdemeivel nemzetközi hírnevet és elismerést szerzett a magyar cukrászatnak és édesiparnak. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kamara kiállítással kíván emléket állítani tiszteletreméltó alakjának; egyben szeretnénk megmutatni látogatóinknak a múzeumunkban őrzött, Gerbeaud emlékeket.