fbpx
2020-09-08
Archívum

A KASTÉLY TITKOS ÉLETE (1950-1990) – új állandó kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban 2020. szeptember 6-tól!

A gödöllői kastélyban 1950 és 1990 között szovjet laktanyát, szociális otthont és honvédségi szolgálati lakásokat alakítottak ki. E négy évtized eltűnőben lévő emlékeit 2018–19-ben diákokkal közösen dolgozták fel a kastély munkatársai. 

A múzeumi munka minden területén jártasságot szerző fiatalok tevékenységét 2019-ben Múzeumpedagógiai Különdíjjal és Év Kiállítása Különdíjjal jutalmazták, majd 2020-ban Európai Örökségdíj / Europa Nostra Díjjal. A kastély rendszerváltás előtti évtizedeiről az ifjúsági projekt eredményeire is épülő, izgalmas állandó kiállítás készült, a diákok aktív segítségével, melynek megtekintése ingyenes.


Erzsébet királyné gardróbja 
– új kamarakiállítás a Gödöllői Királyi Kastély gyűjteményében lévő Erzsébet-ruharekonstrukciókból


Hogyan is nézett ki a királyné oly szívesen viselt díszmagyar öltözete? Mi volt a különlegessége a lovaglóruháinak? Mely színeket, kiegészítőket viselte szívesen? Milyen ruhákat hordott, mikor a gödöllői kastélyban tartózkodott? 

Ezekre és még sok további izgalmas kérdésre választ kaphat az érdeklődő, ha ellátogat a tárlatvezetéssel megtekinthető kiállításra. Czédly Mónika divattervező és Kralovánszky Mária textilrestaurátor által készített gyönyörű ruhákat akár “Erzsébet királyné” igazán rendhagyó tárlatvezetésével is megnézheti.

HungaryCarddal 20% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

A kiállítás 2020. december 31-ig látogatható.

További információ