fbpx
2020-10-28
Archívum

Agria Advent Expressz – Gőzfelhős adventi kirándulás Egerbe a Mikulás segítőivel 2020. december 5-én!

Valódi családi kikapcsolódás és feltöltődés karácsony előtt. Nosztalgiavonatunkat a 424 009-es gőzmozdony húzza, melynek felújítása idén fejeződött be és a muzeális fapados vagy párnás kocsikban igazi nosztalgia hangulatban utazhatunk. HungaryCarddal 25% kedvezmény 2 fő részére a menetjegy árából!

A csodás barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek,
a forralt borok és a kürtőskalács fahéj illata vár.

A legendás Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A karácsonyi vásár forgataga igazi egri gasztro – örömökkel, erre az alkalomra készült kínálattal, ünnepi menüajánlatokkal, kiváló borokkal és forralt bor különlegességekkel csábítják az idelátogatókat. Heves megye fővárosa azonban nem csak a borokról és a hősies várvédőkről szól. Tudta Ön, hogy van a városban egy Marcipánia nevű hely, ahol Kopcsik Lajos cukrászmester alkotásait tekinthetjük meg? A tárlaton a 120 tárgyból álló kiállítás összes tagja cukormasszából és marcipánból készült. A kiállításban egyebek közt helyet kapnak helyi épületeknek a cukorból elkészített modelljei (például a minaretnek), és híres mesefigurák is életre kelnek.