fbpx
2021-03-11
Archívum

A Budakeszi Arborétum most is várja a látogatókat!

Kevés lehetőség adódik a kikapcsolódásra, de egy erdei séta kiváló lehetőség a testi-lelki feltöltődésre! A főváros mellett található Budakeszi Arborétumban lenyűgöző környezetben nyugalmat lelhet az idelátogató. A legzöldebb arborétum, hiszen növényállományának zömét örökzöldek teszik ki. Márciustól újra a megszokott rend szerint péntektől vasárnapig 09:00-17:00-ig várják a látogatókat. HungaryCarddal10% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy, valamint a családi jegy árából.

Az erdei tóban őshonos mocsári teknősök élnek, az állatsimogató területén pedig kis madárházban figyelhetőek meg kacagó gerlék és fürjek, ezzel is elősegítve a szemléltető oktatást, ami az arborétum fontos tevékenységei közé tartozik.

Az arborétum előzetes egyeztetés nélkül látogatható és kutya is bevihető, a társasági kutyasétáltatás szabályainak betartásával. Kerékpár, gyermek “kismotor”, roller használata a gyerekeknek megengedett. Az utak babakocsival és kerekesszékkel egyaránt járhatók.

Annak érdekében, hogy az arborétumi látogatás biztonságos legyen, kérjük az alábbi szabályok betartását:

A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább másfél méteres védőtávolság betartása.

Jegyvásárláskor és a mosdók használatakor kérjük, hogy még inkább figyeljenek a távolság megtartására, lehetőség szerint egyszerre csak egy ember tartózkodjon a pénztár előtt, illetve a mosdóban! Ajánlott az orrot és szájat eltakaró védőmaszk használata!

A jegypénztárnál, a mosdóban, a játszótéren és a fedett pihenőhelyen kézfertőtlenítőket helyezünk ki a látogatók számára.

(Kérjük ezeket ne vigyék magukkal!)

Jegypénztárunkban egyelőre csak készpénzes fizetésre van lehetőség, de reményeink szerint hamarosan üzembe tudjuk helyezni a kártyaelfogadó terminált.

Egyelőre csak a fedett tűzrakóhely melletti mosdó üzemel!

További információ