fbpx
2021-06-23
Archívum

A Miskolci Állatkertbe megérkeztek a Száhel-bemutatóház legújabb lakói!

Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztésének keretében teljes egészében benépesült az afrikai Száhel-övezetet bemutató épület. HungaryCard Plus típusával 2 fő részére 50% kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztésének keretében teljes egészében benépesült az afrikai Száhel-övezetet bemutató épület.

A fejlesztésé kiemelt eleme az úgynevezett Száhel-bemutatóház lett a hozzá tartozó kifutókkal és madárházzal, ahol afrikai fajokat reprezentáló állatokat láthatnak az érdeklődők. Az oroszlánok után különféle afrikai madárfajok és sivatagi hiúz költözött az új 200 négyzetméteres komplexumba.




A madárröpdében Afrikában őshonos harlekin fürjek valamint rózsásfejű törpepapagájok kaptak helyet, környezeti nevelési szempontból kiemelve a Száhel-övezetnek azt a fontos szerepét, hogy a hazánkból télire Afrikába vándorló madarak számára ez a terület nyújt fontos pihenő- és táplálkozóhelyet. Csehországból megérkezett az afrikai térség egy újabb tipikus ragadozófaja a sivatagi hiúz, így most már az afrikai terület teljesebb életközösségét ismerhetik meg az állatkertbe látogató vendégek.

további információ