fbpx
2021-06-01
Archívum

Kicsiket és nagyokat is egyaránt vár a Magyar Vasúttörténeti Park!

 A Magyar Vasúttörténeti Park újra megnyitotta kapuit a látogatói előtt.​ HungaryCard tulajdonosoknak 20% kedvezmény a belépőjegy árából maximum 2 fő részére!

A Vasúttörténeti Park Európa legnagyobb szabadtéri vasúti múzeuma. Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. Naponta hajtányozásra, fordítókorongozásra, kerti vasutazásra, modellvasút-vezetésre, hétvégenként pedig nagymozdonyon utazásra nyílik lehetőség.




A látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával. A vasútmodellek szerelmesei pedig az átalakított vasúti kocsiban, illetve a terepasztalok lakhelyéül szolgáló Vasútmodell-házban szemlélhetik meg a miniatürizált vonatok világát.



további információ