fbpx
2021-07-13
Archívum

Hűsítő barlangtúrák Budapest alatt!

A tikkasztó melegben üdítő és egyben izgalmas program felkeresni a budapesti barlangok egyikét. A Szemlő-hegyi, Pál-völgyi, és a Budai Vár-barlangban a HungaryCard tulajdonosok 10-15 %-os kedvezményben részesülnek maximum 2 fő részére.

A Szemlő-hegyi-barlangot szokták Budapest „földalatti virágoskertjének” is nevezni. Falait vastag paplanként borító ásványkiválások, borsókövek, kalcitlemezek és karfiolok változatos formái, a közel 500 méter hosszú kiépített túra útvonalon csodálhatók meg. A túra előtt vagy után 3D filmmel mutatjuk be a Budai barlangok, csupán kutatók számára járható, lélegzetelállító szakaszait. A barlang felett közel 1 hektáros park, játszótérrel és geológiai tanösvénnyel nyújt aktív kikapcsolódást vendégeinknek. HungaryCard 15% kedvezmény 2 fő részére.


A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangja, melyet magas, hasadékszerű folyosók, nagy szintkülönbségek, hévíz által kioldott gömbüstök, gömbfülkék és cseppkövek jellemeznek. A barlang teljes hossza jelenleg meghaladja a 32 kilométert, melyből a túra során 500 méter hosszú kiépített szakaszt járhatnak be a látogatók. A túra előtt vagy után, hatalmas, gyönyörűen parkosított, egykori kőfejtő biztosít aktív kikapcsolódási lehetőséget, ahol a kicsiket barlangos tematikájú játszótér várja. HungaryCard 10% kedvezmény 2 fő részére.

A Budai Vár-barlang Magyarország talán egyik legrendhagyóbb barlangja, mely az ember és természet közös munkájának hosszú évszázadok alatt kialakult eredményét mutatja. A Budai Vár alatt húzódó, 3,3 kilométer hosszú barlangrendszerből mintegy 1,5 km-t járnak be a látogatók, a 1,5 órás program alkalmával. A földalatti termek és folyosók hosszú során bepillantást nyernek miként alakultak át az évszázadok során, a természetes eredetű barlangüregek, labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket a legkülönfélébb módon a borospincétől a börtönön át az óvóhelyig.
A Budai Vár-barlangban helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség, online jegyvásárlás esetén a HungaryCard típusú jegyet kell kiválasztani és a belépéskor kell a kártyát felmutatni. HungaryCard 15% kedvezmény 2 fő részére.
 
A  barlangtúrák védettségi igazolvány felmutatása nélkül igénybe vehetőek!