fbpx
2021-07-28
Archívum

Várja látogatóit az MNM Esztergomi Vármúzeuma!

Tekintse meg Magyarország első királyi palotáját, melynek 800 éves falai között csodálhatják meg a látogatók a csodálatos freskókkal díszített Királyi Kápolnát, a Fehér Torony kilátójának csodás panorámáját.  HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a kiállítások teljes árú belépőjegyéből.

Az Esztergomi Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjaként Esztergomban, az első Magyar Király szülővárosában található, mely az Árpád házi királyok székesfővárosa, a magyar katolikus egyház feje, a magyar reneszánsz egyik kiemelkedő központja. Esztergom páratlan adottságaival, folyamatosan az európai mozgalmak és a történelmi események fő áramlatainak sodrába került.


A város közepén álló Várhegy és az itt található Múzeum különleges kincseket őriz a magyar állam születési helyéről. A Vármúzeumban az elmúlt évek során az egész Palotát átfogó rekonstrukciós munkálatoknak és beruházásoknak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális örökségi értékek kerültek megmentésre és számos, egyedülálló értékű történelmi tér vált bemutathatóvá.