fbpx
2021-08-17
Archívum

Gőzfelhős kirándulás Szolnokra – belépővel a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba!

Szeptember 4-én ismét gőzmozdony vontatású nosztalgia vonat indul a Tisza fővárosába, Szolnokra. A Budapest-Nyugati pályaudvarról induló szerelvény egészen a RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum hátsó kapujáig közlekedik, így vendégeinknek csak néhány lépés lesz elérni ezt az igazán izgalmas múzeumot. HungaryCarddal 10% kedvezmény a  fapados kocsiosztályra szóló menetjegy árából maximum 2 fő részére.

A Tisza fővárosába közlekedő, gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiavonat a legendás 424. sorozatú gőzmozdonnyal az élén közlekedik. Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.


Látnivalók

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több, mint 4.500 m2 fedett kiállítóterével és mintegy 60.000 m2 alapterületével már mérete okán is figyelemre méltó. A múzeum nem csak egy repülőgép emlékpark. Az itt található nyugdíjazott és restaurált gépek mellett megannyi interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár kiállítóhely és élményeket, szórakozást kínáló tematikus park, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál minden korosztály számára.

Látogatás a MÁV-Start Zrt. Szolnoki Járműjavítóban

Limitált létszámban lehetőség nyílik utasainknak megtekinteni a Járműjavító Üzemet. Előzetesen beregisztrált utasaink közelről megtekinthetik a közelmúltban felújított, ipartörténeti jelentőségű, muzeális értékű, több mint 110 éves víztornyot. Emellett ízelítőt kapnak a telephelyen folyó munkából, a mozdonyok és a vasúti személykocsik javításából, egyebek között a CAF nemzetközi EC-kocsik folyamatban lévő felújításából. Testközelből megismerhetővé válik a vasúti járművek külső-belső kialakítása, az utasterek, a mozdonyvezetők munkahelye. Az érdeklődők bepillantást nyernek a járművek gyártási, felújítási munkálatainak otthont adó csarnokokba, a munkák fázisaiba.


Felhívjuk kedves kártyatulajdonosaink figyelmét, hogy a MÁV Rail Tours Kft. központi jegyértékesítő irodája átmenetileg zárva tart, így személyesen az MRT T93 Értékesítési ponton van mód megváltani a kedvezményes jegyeket (1142 Budapest, Tatai u. 93/a, I. emelet , Tel.: +36 70 303 0202).

további információ