fbpx
2021-08-31
Archívum

Két izgalmas kiállítás a Ludwig Múzeumban!

A Lassú élet. Radikális hétköznapok című válogatás szeptember 5-ig a magyar film 120 éves történetét feldolgozó Nagylátószög című tárlat pedig november 14-ig  látható a Ludwig Múzeumban. HungaryCarddal 50% kedvezmény 2 fő részére a teljes árú belépőjegy árából.

Lassú élet. Radikális hétköznapok.

2021. július 14.– szeptember 5. 


Ez a kiállítás állásfoglalás és közvetlen reakció napjaink égető globális kérdéseire. Világunk működésének jelenlegi logikája, a fennálló társadalmi-gazdasági rendszer és a piaci-fogyasztói kultúra súlyos környezeti problémákat szült. A hozzájuk kapcsolódó szemléletmód válságban van, a jelenlegi gyakorlatok pedig nem képesek valós megoldásokat nyújtani a hatalmas méreteket öltő pazarlásra és túlfogyasztásra, a természeti erőforrások kizsákmányolásának megfékezésére. 
A kiállítás célja, hogy rámutasson ezekre a környezetterhelő és kizsákmányoló gyakorlatokra, illetve, hogy szélesebb platformot biztosítson a témát feldolgozó művészeti pozíciók számára.

Nagylátószög: 120 éves a magyar film

2021. július 23. – november 14.



Az első megrendezett jeleneteket is tartalmazó magyar filmet, A tánczot 1901. április 30-án mutatták be a budapesti Uránia Tudományos Színházban. Ezt az időpontot tekintjük a magyar film születésnapjának. 120 év telt el azóta, egy hosszú és fordulatos időszak, amelynek eredményeire, értékeire és kihívásaira ilyen távlatból érdemes visszapillantani. Az évforduló alkalmából rendezett kiállítás nagyívű áttekintést nyújt a magyar mozgókép történetéről a kezdetektől napjainkig.