fbpx
2021-09-27
Archívum

A Dinók Földjén – MezoZOOikum – izgalmas kiállítás Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban!

A HungaryCard Plus kártya tulajdonosok 2 alkalommal 1 főre szóló HungaryCard MezoZOOikum kártyát válthatnak ingyenesen, mellyel a Herman Ottó Múzeum következő kiállítóhelyeit tekinthetik meg: Pannon-tenger Kiállítóépület, Herman Ottó Múzeum Képtára, Színészmúzeum Thália-ház, Miskolci Galéria Rákóczi-ház, Herman Ottó Emlékház -Lillafüred. 

 

A Pannon tenger Múzeum kiállítási épületben egy nagyszabású kiállítás, a Dinók Földjén – MezoZOOikum ad kalandos betekintést az őslények világába.

A játékos-kalandos, családbarát kiállítás a Földtörténeti és Természetrajzi Tár munkatársainak forgatókönyvéből készült el és formabontó, minden ízében újszerű állandó tárlat, mely a mezozoikum, azaz a dinók korának misztikus és hétköznapi titkait egyaránt igyekszik bemutatni, elsősorban a kíváncsi “aprónépnek”. Természetesen a szülők, nagyszülők, nagy testvérek sem unatkozhatnak, hiszen bőven akad játszani, mozgatni, olvasnivaló az ősvilági termekben, akár a dinók táplálkozása, szaporodása, a repülés úttörői, a vizek óriásai, a rovarok vagy emlősök megjelenése, esetleg a világ vagy hazánk dinókutatása érdekli a látogatót. Az igazi titok azonban nem is a játékokban és a vitrinekben rejtőzik majd, hanem a sorok, a csontok és a lombok között…


További információ a kiállításokról