fbpx
2021-09-14
Archívum

Urban Verbunk: Elemek tánca – látványos táncelőadás a Fővárosi Nagycirkuszban!

Hét kiváló táncművész, változatos zene, különleges és látványos atmoszféra, technikai újítások és egy fontos üzenet. Az Urban Verbunk Elemek tánca című előadásával szeptember 18-án és 19-én lép fel a Fővárosi Nagycirkuszban. HungaryCarddal 25% kedvezmény bármely kategóriájú teljes árú belépőjegy árából 1 fő részére. Egy kártyával egyszerre több személy is válthat belépőjegyet a cirkusz jegypénztárában. 

Az Urban Verbunk művészeti igazgatói, a Harangozó Gyula-és Junior Prima-díjas Moussa Ahmed és Tóth Judit Örökös Aranygyöngyös táncművészek a világ számos pontján és rangos rendezvényén képviselték a magyar kultúrát, többek között a New York-i Lincoln Center színpadán, a riói olimpián vagy Károly walesi herceg 70. születésnapi ünnepségén.

A 2019-ben általuk alapított Urban Verbunk az ELEMEK TÁNCA című produkcióval lép fel a Fővárosi Nagycirkuszban. A különleges műsorban egyszerre van jelen tűz és víz, föld és levegő ugyanazon a színpadon. 

… Erdőtűz, özönvíz, légszennyezés és ipari bányászat. A Föld kizsákmányolásának utolsó óráiban járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, mi mégsem foglalkozunk vele eleget….Pedig az ember a négy elem uralta világban él, ezért négyféle temperamentummal és érzelmi tulajdonságokkal van felruházva. 

Tüzesség és higgadtság, szabadságvágy és konformitás, bátorság és félelem. Minden embert különböző módon jellemző jegyek és tettek. 

Egy dolog azonban minden emberben közös: senki sem élhet a négy elem nélkül, csakis általuk és bennük. Ki így, ki úgy… 

további információ