fbpx
2022-03-22
Archívum

Új kedvezményadó partnerünk az Edelényi kastélysziget!

Az edelényi kastély hazánk egyik legjelentősebb barokk épülete, különlegessége az a rokokó falképegyüttes, mely Közép-Európában egyedülálló módon maradt meg. HungaryCarddal 50% Kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

Az edelényi kastély hazánk egyik legjelentősebb barokk épülete, különlegessége az a rokokó falképegyüttes, mely Közép-Európában egyedülálló módon maradt meg. Tekintettel arra, hogy a kastélyban nem történt jelentős történelmi esemény, nem köthető hozzá híres történelmi személyiség, a mondanivaló középpontjába a barokk korban élt hétköznapi emberek mikro-történelme került. Megélve a szokásos kastélysorsot – az elmúlt évszázadokban számos funkciója volt – eredeti berendezési tárgya nem maradt. Az egyes szobákban elhelyezett 18. századi bútorok az adott tér funkciójára utaló berendezési tárgyak, egyfajta üzenetek a ma emberének.

A tárlatvezetések hangulatát „Lieb Ferenc, az edelényi festő” című 3D-s, kosztümös kisjátékfilm megtekintése teszi igazán egyedivé, hisz sokak számára, olyan maradandó élményt nyújt, amellyel eddig még sosem találkoztak. A történeti terekben zajló kalauzolás alkalmával a vizuális élmények összekapcsolódnak. Tárlatvezető segítségével mélyebb betekintést nyerhet a látogató az épület fénykorába, illetve az itt élő nemesi család mindennapjaiba. Lieb Ferenc munkái között mind zsánerképekkel, mind mitológiai történetekkel, vagy éppen tanítóábrákkal egyaránt találkozhatnak az ideérkezők. A 3D-s kisfilm mellett rádióriportot hallgathatnak 1775-ből, illetve napjaink legnépszerűbb közösségi oldalát felhasználva a kastély utolsó leszármazottja, ifj. Dessewffy Ferenc Facebook profiljának bejegyzésein is elcsemegézhetnek vendégeink.

Megannyi modern elem felsorakoztatása mellett semmiképpen sem elhanyagolható a kastély 12 hektáros parkjának szemet gyönyörködtető környezete, mely nagyszerű kikapcsolódást nyújt bárki számára, akár családdal, akár egyénileg tekinti meg az Edelényi kastélyszigetet.

további információ