fbpx
2022-04-20
Archívum

Színek, érzelmek – ajándék páros belépő a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertjére május 5-én, nem csak HungaryCard tulajdonosoknak!

Amennyiben szeretne ott lenni a koncerten, kérjük jelentkezzen a jegyekért az iroda@hotelinfo.hu címen 2022. április 30-án 20 óráig. Az akció a készlet erejéig érvényes.

MÁV SZIMFONIKUS ZENEKAR – SZÍNEK, ÉRZELMEK

2022. május 05. (csütörtök) 19:00 Zeneakadémia Nagyterem

MŰSOR

Mendelssohn: Hebridák – nyitány op.26
Mozart: 39., Esz-dúr szimfónia K.543
Ravel: Valses nobles et sentimentales (Nemes és érzelmes keringők)
Sztravinszkij: Tűzmadár – szvit 1919

VEZÉNYEL

Charles Dutoit

RENDEZŐ

MÁV Szimfonikus Zenekar


Charles Dutoit, a svájci-francia karmester mögött rendkívül sikeres életút áll: Montrealban 25 évig volt zeneigazgató, vezető karmester volt hosszú évekig Philadelphiában, Párizsban, Tokióban és Londonban is. A MÁV Szimfonikusok számára óriási megtiszteltetés, hogy 2019-ben elfogadta meghívásunkat és azóta már kétszer vezényelte a zenekart Budapesten. 2022-ben újra eljön, műsora izgalmasan vegyes. Nem hiányozhat a műsorból egy Mozart-mű – Dutoit saját elbeszélése szerint különlegesen vonzódik Mozart zenéjéhez. A másik három műben pedig közös a színek gazdagsága, legyen szó tengeri tájról, vagy a keleti mesevilágról. Amennyiben előre nem látható körülmények nem gördítenek akadályt elé, a 2022-es év egyik kiemelkedően nagy hangversenyét hallgathatja meg az érdeklődő közönség.