fbpx
2022-05-17
Archívum

Beethovennel a szabadban – a Nemzeti Filharmonikusok koncertje Martonvásáron 2022. július 2-án!

HungaryCarddal  50% kedvezmény maximum 2 fő részére a koncertjegy árából és minden további alkalommal 20% kedvezmény a kártya felmutatásával!

A kedvezmény személyes jegyvásárlás esetén vehető igénybe a  Broadway Jegyirodában, a Károly krt. 21. szám alatt (a Deák térnél), illetve az Allee Bevásárlóközpontban, II. emelet – a Mozi mellett (1117 Bp. Október huszonharmadika utca 8-10.) 

Beethovennel a szabadban – 2022
A Nemzeti Filharmonikusok hangversenyei Martonvásáron

2022. július 2., szombat
19:00-tólvárhatóan 21:00-ig

Brunszvik-kastély parkja
Martonvásár

 

Műsor:

Coriolan-nyitány, op. 62
D-dúr hegedűverseny, op. 61
(D-dúr) szimfónia, op. 36

Kállai Ernő – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Kocsár Balázs

A Coriolan-nyitányról sokan hiszik, hogy a művet Shakespeare ihlette, ám az 1807-ben keletkezett alkotás Beethoven kortársa, az osztrák drámaíró Heinrich Joseph von Collin tragédiájához készült. A tömör, drámai darab egy dúlt lélek viharait jeleníti meg. Az egy évvel korábban született Hegedűverseny első két tétele viszont maga a békés, átszellemült hangulatú elmélkedés, csak a vadászatra utaló témájú rondófinálé hoz dinamizmust és energiát, ám az is az életigenlő derű szellemében. Derűs, humoros ötletekkel teli és életkedvtől duzzadó opus az 1801/1802-ben komponált II. szimfónia is, s ez annál különösebb, mivel a mű a megsüketülés rémével szembenéző, tragikus lelkiállapotot tükröző Heiligenstadti végrendelettel egyidős.

A koncert szólistája, a budapesti Zeneakadémia és a New York-i Juilliard School egykori neveltje, Kállai Ernő világjáró virtuóz és elismert kamaramuzsikus. Kocsár Balázs a hazai karmestertársadalom középgenerációjának prominense, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

további információ