fbpx
2022-05-18
Archívum

Karinthy Ferenc: Dunakanyar című darabja a Városmajori Szabadtéri Színpadon!

A több szempontból is különleges produkció már családi vállalkozásnak is mondható, hiszen a rendező nem más, mint Szinetár Miklós, a női főszerepben lánya, Szinetár Dóra, a férfi főszerepet pedig a színésznő férje, Makranczi Zalán alakítja. HungaryCarddal 40% kedvezmény maximum 2 fő részére a saját szervezésű előadásokra szóló színházjegyek árából. A kedvezmény a színház jegypénztárában megváltott jegyekre érvényes.

Karinthy Ferenc: Dunakanyar
2022. június 2. csütörtök 20:00
Nagyszínpad 

A Szentendrei Teátrum előadása a Szabadtéri Színházak Találkozójának keretén belül érkezik a Városmajori Szabadtéri Színpadra, június 2-án.

Valahol a Dunakanyarban egy férfi téved be egy presszóba, még éppen zárás előtt, sietve, egy gyors duplakávéra. Egy nő áll a pultban. Vonakodva szolgálja ki, zárni szeretne, de a kitartó ostrom hatására végül szóba elegyedik a titokzatos idegennel. Könnyen gördül a történet, szó-szót követ, előkerül a konyak, a két ember pedig egyre jobban megnyílik egymásnak.

A néző Karinthy Ferenc könnyed iróniával, finomsággal és érzelmekkel teli, fanyar humorú, egyfelvonásos darabja által két középkorú, magányos, elbűvölő lélek megismerkedésén keresztül juthat el magában a kérdéshez: tudunk-e kapcsolódni egy elbűvölő, fura véletlenszerű találkozással, amit (vagy akit) csak úgy elénk hozott a sors? Közel tud-e egymáshoz kerülni a szomorú nő és a boldogtalanságát cinizmus mögé rejtő férfi, vagy végül elmennek egymás mellett?

további információ