fbpx
2022-06-20
Archívum

Híres muzsikusok a Pesti Vigadó színpadán – Tematikus épülettörténeti séta a zene jegyében június 25-én (szombaton)!

Talán nincs még egy épület a világon, ahol annyiszor lépett volna fel Liszt Ferenc, mint a Vigadóban. Közös múltjuk még a Pesti Vigadó elődjeként szolgáló Redoute-ban kezdődött, 1839-ben. HungaryCarddal 20% kedvezmény a jegy árából 2 fő részére. A kedvezmény online jegyvásárlásnál a  HUNGARYCARD20  kuponkód használatával érvényesíthető.

A fővárosban megforduló neves személyiségek, mint pl.: Claude Debussy, Johannes Brahms, Pietro Mascagni is mind sorra felléptek. Itt adta első önálló koncertjét Dohnányi Ernő, majd 1905. március 15-én Bartók Béla ült a zongorához. 

Erkel Ferenc is gyakran vezényelt karnagyként az egykori hangversenyteremben. A Vigadó a 19. és a 20. században eleinte az egyetlen, majd kiemelkedő zenei központja volt Pestnek. Híres volt a fényűző báljairól és a megismételhetetlen koncertjeiről. 

Ebbe a varázslatos világba szeretnénk elkalauzolni látogatóinkat, melynek végén a legizgalmasabb zenei darabok fel is csendülnek egy rövid koncert keretein belül, Váradi László tolmácsolásában.

Időpont: 2022.06.25. (szombat) 11:00


A zongora koncert műsora meglepetés
A sétát vezeti: Horváth Timea
A program időtartama: kb. 75 perc
A kis koncert időtartama: kb. 15 perc

További információ