fbpx
2022-08-15
Archívum

Császári porcelánok, királyi kerámiák című tárlat a Hatvany Lajos Múzeumban!

A kiállításon a Hüttl-Aquincum, a Herendi, a Hollóházi és Zsolnay-gyárak törékeny tárgyait láthatják az érdeklődők október 30-ig. HungaryCard tulajdonosoknak 50% kedvezmény a belépőjegy árából maximum 2 fő részére.

A Hatvany Lajos Múzeumban a Császári porcelánok, királyi kerámiák című tárlat október 30- ig látogatható. A tárlat művészet- és iparművészettörténeti áttekintést kíván adni az elmúlt századok kárpát-medencei porcelán és kerámiatörténetéről. A kiállításon a Hüttl-Aquincum, a Herendi, a Hollóházi és Zsolnay-gyárak törékeny tárgyait láthatják az érdeklődők. Továbbá helyi ásatásokon talált kerámia elemekkel, illetve modern stílusú porcelán ereklyékkel is ismerkedhetnek.

A tárlat finoman megmunkált szobrokat és dísztárgyakat, illetve a gondosan formált étkészleteket mutat be. A kiállítás áttekintést nyújt a porcelánok megjelenésnek színtereiben. Továbbá, olyan tárgyak is láthatók, melyeket nemes családok alkalmaztak az ünnepi asztalokon, ugyanis a kiállított darabok a minőség kedvelő emberek számára is elérhetőek voltak.

Nem hiányozhatnak a jól ismert Utasellátó felirattal ellátott készletek, amelyeket vasúti vendéglőkben, étkezőkocsikban használtak. A kiállítás végén a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. különleges termékei láthatóak.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk! 


további információ