fbpx
2022-08-02
Archívum

Giuseppe Verdi: ATTILA – opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 12-én és 14-én!

Attila hun király legendák ködébe vesző misztikus alakját, számos, ma már megfejthetetlen titok övezi. Története állandó ihletforrás az utókor alkotói számára. HungaryCarddal 2 db színházjegy vásárlása esetén 50%, további jegyvásárlások esetén minden jegy árából 20% kedvezmény. A kedvezmény a színház jegypénztárában megváltott jegyekre érvényes.

Attilát bizonyos meghódított népek történetírói kegyetlen, vérengző barbárként emlegetik. Nyugat-Európában a vad barbárság szimbóluma lett és az „Isten ostora” névvel illették.Azonban Priszkosz rétor diplomata és történetíró (448-449) ezt cáfolja, aki egy követség tagjaként a hun uralkodó udvarában tartózkodott, kinek beszámolója hiteles forrásnak tekinthető. Írásaiban Attila hatalmas és ellenálhatatlan latinosan műveltségű, karizmatikus diplomata; éles eszű, megfontolt uralkodó.


Giuseppe Verdi: ATTILA

félszcenírozott operabemutató
olasz nyelven, magyar és angol felirattal

2022. augusztus 12. péntek és 14. vasárnap 20:00 

Vezényel: Dénes István Liszt Ferenc-díjas

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház zenekara és kórusa

Műsoridő: kb. 2 óra 30 perc, egy szünettel

Közel húsz év múltán ismét felhangzik Verdi varázslatosan eleven műve a Margitszigeti Színházban! A 2022-es évben Attila szerepét a népszerű basszus Bretz Gábor alakítja, a női főszerepet Odabella szólamát pedig nem más énekli, mint a világhírű olasz szoprán, a karakter specialistája, Maria Agresta, aki olyan világsztárok állandó partnere, mint Plácido Domingo, Jonas Kaufmann, Francesco Meli, Ludovic Tézier. Attila című előadásunk igazi csemege az opera rajongók számára. A csodálatos hangok mellett a show különleges látványvilága is garantálja a feledhetetlen élményt.

További információ