fbpx
2022-08-03
Archívum

Látogatás a Veresegyházi Medveotthonba!

A veresegyházi medveotthon Közép-Európa eddigi egyetlen medvemenhelye kihagyhatatlan élmény nem csak a kisgyerekes családoknak. Ide látogatva azonban nem csak ezekkel a barna óriásokkal találkozhatunk, hanem farkasokat, oroszlánokat és sok más egyéb állatot láthatunk. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a felnőtt belépőjegy árából.

A Medveotthon területe folyamatosan épül-szépül, változik. Mára már egy kihagyhatatlan idegenforgalmi látványossággá vált, Budapesttől mindössze 25 km-re. Szórakozási lehetőségeit is bővíti, így a gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet, tudnak macis érmét sajtolni, és talán a legfontosabb, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes macikat.

2000 nyarán került kialakításra a medvéknél már bevált technológia szerint a farkasok kifutója. A farkasokat természetes körülmények között tartják, így az állatok korlátozás nélkül a teljes területüket bejárhatják, számukra tetszőleges falkákat alkothatnak.


Említésre méltó a megfigyelhető madárvilág is. Nagy élmény közvetlen közelről szemlélni a gyülekező, köröző hollókat, varjakat, egerészölyveket, vércséket, szarkákat. Nagy a nyüzsgés, különösen etetőidőben. 

A Medveotthon közvetlen közelében található egy lovarda, egy póni farm, valamint tartanak szürke marhát és rackajuhokat is. 

További információ