fbpx
2022-08-09
Hírek

Új kedvezményadó partnerünk a Bükki Csillagda!

A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb attrakciója, a Bükki Csillagda, ahol látogatókat határtalan élmények várják. HungaryCarddal 10% kedvezmény a kombinált felnőttjegy árából.

A Bükki Csillagda kiállításának központi témája a Nap. Éltető csillagunk Földre gyakorolt hatása mellett a csillagtípusokat, a csillagok életét és Napunk szemmel láthatatlan jellemzőit is bemutatjuk. A hő érzékelése, a látható és láthatatlan sugárzások mind-mind terítékre kerülnek, sőt holografikus kijelzők, hologúlák és a kiterjesztett valóság (AR) segítségével kalauzoljuk el látogatóinkat ebbe a lenyűgöző világba.


A Bükki Csillagdában helyet kapott egy hazánkban páratlan meteoritgyűjtemény, mely bizonyos meteorit-típusok vonatkozásában Magyarország legnagyobb kiállított meteoritjait is jelenti. Látogatóink megérinthetik ezeket az űrből érkezett köveket, valamint megfigyelhetik szerkezetüket is egy speciális mikroszkóp segítségével. Külön érdekességként holdi és marsi eredetű meteoritokat is láthatnak látogatóközpontunkban.

hirdetés


további információhirdetés