fbpx
2022-08-24
Archívum

Ünnepi nosztalgiavonatozás Szolnokra szeptember 3-án!

175 éves a Pest-Szolnok vasútvonal, ez alkalomból ünnepi nosztalgiavonat indul Szolnokra. HungaryCarddal 10% kedvezmény a  fapados kocsiosztályra szóló menetjegy árából maximum 2 fő részére.

A Tisza fővárosába közlekedő, gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiavonat a 424. sorozatú gőzmozdonnyal az élén közlekedik.

2022.09.01-én ünnepeljük a Budapest – Szolnok vasútvonal (mint Magyarország 2. gőzvontatású vonal) üzembe helyezésének 175. évfordulóját. Ennek alkalmából a szerelvényben közlekedik a 2020-ban újjáépített Ereklyeszállító kocsi, melynek fedélzetén koronaőrök kíséretében a magyar korona hivatalos másolata is Szolnokra utazik.

Szolnokra érkezve az állomáson ünnepélyesen fogadják a szerelvényt, a koronázási jelvényt. A kb.40 perces ünnepséget követően a szerelvény tovább indul a Járműjavítóba illetve a Reptárba, az Ereklyeszállító kocsi pedig a szolnoki állomáson marad a különvonat esti budapesti visszaindulásáig.

A koronázási ékszer az ünnepség végétől kb. 17:00 óráig megtekinthető lesz a koronaőrök felügyelete mellett az érdeklődők részére az állomáson.

A nosztalgia vonattal utazók 11:30 – 19:00 között megtekinthetik a vasútállomás utascsarnokában a Szolnoki Vasúti Almárium állandó kiállítását és a korábbi emeleti Utasellátó étteremben működő Almárium Látogatóközpontban bemutatott korhű vasúti élettereket.


további információ