fbpx
2022-09-06
Archívum

Kincses Elemér: Függöny – a Spectrum Színház előadása a Vigadóban szeptember 26-án!

Tragikomikus elemekkel átszőtt történet, egy korról (a ’70-es – ’80-as évekről), amelynek örömeit, borzalmait talán túl hamar elfelejtettük, vagy elfelejtették velünk. HungaryCarddal 20% kedvezmény a jegy árából 2 fő részére. A kedvezmény online jegyvásárlásnál a  SZOSZI20  kuponkód használatával érvényesíthető.

2022. szeptember 26., 19:30
Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Az előadás alapvető kérdése tehát: ember maradok – esetleg alig keresek annyit, amennyiből épp megélhetek, vagy beállok egy gépezetbe és élek egy másik, anyagilag sokkal jobb életet? A tét csupán egy apró különbségen áll: nem engem figyelnek, én figyelek másokat. Tulajdonképpen semmiség. Csak figyelni kell, hallgatózni, jegyzetelni… A darab főhősének, Évának, aki magyartanárnő egy székelyföldi elemi iskolában, életében többször is felajánlották ezt a bizonyos papírost. Hogy mitől volt egy magyartanárnő aláírása ezeknek olyan fontos? – az titok és az is marad.

A darab egy bolondokházában játszódik, ahova a sors, na meg a gépezet juttatja Évát. A főszereplő hosszú utat jár be: rokonok, orvosok, betegek hatnak rá és lassanként a függöny, ami a való világot a megbomlott idegzetű Éva elől eltakarta, szétfoszlik. A kisalmási magyartanárnő, a darab végére újra Tamás Évává változik. Újra egész emberként létezik, ragyogó, tiszta elmével megáldva; azonban a gépezet működik tovább. Mi, többiek, nézők, színészek, tehát mi egész emberek szeretnénk maradni. Nem könnyű. Nem is lesz az soha.

Fellépők:

CZIKÓ Juliánna
SZÁSZ Anna
MÁRTON Emőke-Katinka
PÁL Hunor 

Rendező: KINCSES Elemér
Díszlet, jelmez: TAKÁCS Tímea

További információ