fbpx
2022-10-24
Archívum

Barabás Lőrinc és a Szegedi Szimfonikus Zenekar bemutatja: Játék – Egy nem létező film zenéje 

Különleges budapesti premierre készül hazánk egyik legismertebb jazz-trombitása és a Dél-Alföld legjelentősebb zenei együttese: Barabás Lőrinc Játék című művét mutatják be elsőként a Várkert Bazárban. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére online jegyvásárlás esetén. 

A kedvezmény a varkertbazar.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HC2022 kuponkód használatával érvényesíthető.

2022. 11. 06. 19:00 óra

Várkert Bazár, Rendezvényterem
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.


Különleges koprodukcióban működik együtt hazánk egyik legismertebb jazz-trombitása és a Szegedi Szimfonikus Zenekar. A ‘Játék’ című művet trombitára és szimfonikus zenekarra írta a szerző, Barabás Lőrinc.  Az este folyamán megszólal még Barabás Lőrinc 2019-ben született Metamorfózis című szerzeménye is. Az előadás egy egyedi fúziót eredményez, ahol a szerző a jazz és az elektronika világából érkezett és ez a zenei világ szólal meg a szimfonikus zenekarral előadva.

A ‘Játék’ címet viselő darabban egyebek mellett felsejlik a klasszikus versenyművek, a huszadik századi repetitív zene, a népzene, a romantikus korokat idéző filmzenék és a hetvenes évek szintetizátorainak világa, mindez szóló trombitára és szimfonikus zenekarra hangszerelve. A mű során a hallgatóban leképeződik a szólóhangszer útja, ahogy bejárja az egymásból születő, egymáshoz folyondár szerűen kapcsolódó hangulatokat.

A produkció 3 részből áll fel:

1. Macskakő – szerző: Barabás Lőrinc előadja: Barabás Lőrinc és a Szegedi Szimfonikus Zenekar, karmester: Gyüdi Sándor
2. Metamorfózis – szerző: Barabás Lőrinc előadja: Szegedi Szimfonikus Zenekar, karmester: Gyüdi Sándor
3. Játék – szerző: Barabás Lőrinc előadja: Barabás Lőrinc és a Szegedi Szimfonikus Zenekar, karmester: Gyüdi Sándor

további információ