fbpx
2022-10-19
Archívum

Dancs Rózsa: Anyaöl – monodráma Újhelyi Kinga előadásában a Vigadóban október 24-én!

Dancs Rózsa Pokoljárás című könyvének hiteles lenyomata ez a megrázó előadás, minden szava igaz. HungaryCarddal 20% kedvezmény a jegy árából 2 fő részére. A kedvezmény online jegyvásárlásnál a  SZOSZI20  kuponkód használatával érvényesíthető.

2022. október 24., 19:30

Pesti Vigadó, Sinkovits Imre Kamaraszínpad

Dancs Rózsa, sepsiszentgyörgyi magyartanár és később családanya, mit sem sejtve, saját titkosszolgálati besúgójával élt egy házasságban csaknem húsz éven keresztül. Ebből a rémálomvilágból regényes úton-módon menekült el nyolc és tíz éves gyermekével és jutott el az ausztriai menekülttáboron keresztül egészen Kanadáig. A diktatúra fojtogató szorításában megjárta a poklot más tekintetben is. Rózsának a mindenáron anyaságra vágyástól vezérelten végül is a nyolc terhességéből két esetben sikerült megtapasztalnia az anyaság örömét. Története az ő személyes esetén lényegesen túlmutat: egy rendszer hatalmas tévedéseit, egy egész társadalom szenvedését tárja fel.

Az Anyaöl monodráma Újhelyi Kinga színművésznő előadásában rekviem-féle minden meg nem született, vagy megszületett és árvaházakba ítélt, pusztulásba hajszolt életért. Hatalmas felkiáltójel, hogy ez ne ismétlődhessen meg a történelemben.

További információ