fbpx
2022-10-17
Archívum

14. Hiperkarma Halloween a Várkert Bazárban október 31-én!

HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére online jegyvásárlás esetén. A kedvezmény a varkertbazar.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HC2022 kuponkód használatával érvényesíthető.

2022. október 31-én egy éjszakára ismét megnyílnak a holtak világának kapui és a Hiperkarma zenekar immáron 14. alkalommal ad jelmezes megakoncertet a tiszteletükre, illetve mindazok örömére, akik szintén jól tudják, hogy nem az számít, hogy mi van a halál után, hanem hogy mi van az élet után…

Várkert Bazár –  Rendezvényterem
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

2022. 10. 31. 20:30

A Hiperkarma kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét. A Bérczesi Robi vezette zenekar több mint 20 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, több tagcserén is átesett az eredeti felállás.  A formációt elsősorban szövegcentrikussága teszi egyedülállóvá a hazai zenei palettán: Robi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink előli menekülésről.

Első lemezük, a Hiperkarma 2000-ben debütált, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd 3 évvel később megjelent az amondó, ami ha lehetséges, elődje sikerét is felülmúlta. Utóbbi után több mint 10 éves szünet következett a Hiperkarma életében a frontember nem titkolt drogproblémái miatt; a zenekar dalaiban egyértelműen lekövethető Robi elvonulása és leépülése, és egyben a folyamat is, ahogy aztán újra megtalálta a hangját. A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét Konyharegény címmel, majd három év elteltével a Délibábot, illetve 2019-ben A Napsütötte Rész-t, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a Hiperkarma hangvételében. Ezen utóbbi album címadó dalának a szövegéért Bérczesi Róbert 2019-ben Artisjus Díjat kapott.

további információ