fbpx
2022-10-11
Archívum

Lionel Bart: Oliver! – családi musical a Pesti Magyar Színház műsorán november 13-án és 14-én!

Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. HungaryCarddal 50% kedvezmény 2 fő részére a  színházjegy árából.

Lionel Bart: Oliver!

Charles Dickens Twist Olivér című regénye alapján
Író, zeneszerző és dalszövegíró: LIONEL BART
Hangszerelte: WILLIAM DAVID BROHN
Fordította: HAMVAI KORNÉL
Dalszövegek: HAMVAI KORNÉL, TORMA PÉTER
Rendező: SZENTE VAJK Jászai Mari – díjas


Egy viharos éjszakán egy fiatal lány a mudfogi dologházban megszüli gyermekét, majd meghal. Az árva a Twist Olivér nevet kapja. A fiatal Olivér hányódtatott sorsa elől Londonba menekül, ahol zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, melyet Fagin irányít. Olivért megtanítják a tolvajlás művészetére, ám már az első próbatételen elbukik. Sorsa váratlanul jóra fordul, amikor egy gazdag úriember a házába fogadja. A történet azonban itt még nem ér véget, bűnöző cimborái ismét felbukkannak, hogy visszarántsák az alvilágba… Vajon sikerrel járnak?

Az Oliver! musicalt Charles Dickens nagysikerű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nemsokkal később már a Broadway-n adták elő.

további információ