fbpx
2022-10-25
Archívum

Megnyitotta kapuit Zalaegerszegen a Mindszentyneum!

A Göcseji Múzeumhoz tartozó Látogatóközpont Mindszenty József munkásságának állít emléket, aki 25 éven át (1919-1944) volt Zalaegerszeg apátplébánosa, majd bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek, a kommunista diktatúra elleni küzdelem hazai és nemzetközi szimbóluma lett, akinek a Vatikánban folyamatban van a boldoggá avatási eljárása. HungaryCard Plus kártyáva ingyenesen váltható belépőjegy 2 fő részére.

Tájékoztatjuk kedves kártyatulajdonosainkat, hogy mostantól a Göcseji Múzeum turistajegy kedvezmény érvényesítése a regisztrált HungaryCard Plus kártya felmutatásával online történik a pénztárban, tehát a nyomtatható szelvények között már ne keressék azt. Ezzel továbbra is ingyenesen látogatható a Göcseji Múzeum, a Göcseji Falumúzeum, a Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye, valamint a most nyitott Mindszentyneum.

Mindszenty József az egyetlen olyan, Zalaegerszeghez kötődő történelmi személyiség, akit nem csak Magyarországon, hanem Európában és szerte a világban is leginkább ismernek. Tekintse meg elsők között Mindszenty József életútját és a kommunista diktatúra alatti egyházüldözés időszakát bemutató kiállításainkat! 

Az új múzeum alagsorában a középkori városba repülhetünk vissza, megtekintve az egykori vár alapjait, annak történetét, valamint az előkerült téglaégető kemencéket. A földszinten és a további szinteken van múzeumpedagógiai terem, gyermekfoglalkoztató, 120 fő befogadására alkalmas szakmai konferenciaterem, kávézó, ajándékbolt, új időszaki kiállítóterek, panorámás kiállító tetőterasz, raktárak, restaurátor műhelyek. Az első emeleten kapott helyett a boldoggá avatás előtt álló Mindszenty József 27 évnyi zalaegerszegi életét bemutató tárlat, a második emelet kiállítása pedig az 1945-1990 közöti időszakba kalauzol bennünket.


További információ