fbpx
2022-11-07
Archívum

Hauszmann paripái – Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében!

Jöjjön velünk a Budai Várba, az újjászületett Lovarda épületébe, hogy betekintést nyerjen a századforduló világába! HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séták teljes árú jegyárából online jegyvásárlás esetén.

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HC2022 kuponkód használatával érvényesíthető.


A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett Lovarda egyedül a Budai Várséták tematikus vezetésével látogatható! Helyszíne, a Csikós udvar a második világháború okozta sérüléséket követően az 1950–60-as évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották.

Sétánkon megismerhetjük az egykori Királyi Palota most visszaépített kiszolgáló épületeit, így betekintést nyerhetünk a századforduló világába. Körbesétáljuk a királyi testőrség hivatali épületéül szolgáló Főőrséget, majd a korábban a lovak le- és felvezetésére szolgáló rámpán keresztül megközelítjük a Lovardát. Az impozáns épületbe lépve feltárul előttünk a márvány előcsarnok, a grandiózus lovaglócsarnok, annak korhű, ugyanakkor technikai felszereltségével a jelenkori igényeket is kielégítő ácsolt díszmennyezete, az egyedi „hauszmannzöld” üvegablakok, valamint a zenekari és királyi páholy is.


A másfél órás séta a Hunyadi udvarról indul és a Csikós udvaron végződik.

további információ a sétáról

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról