fbpx
2022-11-23
Archívum

Megnyitotta kapuit az Adventi Ünnep a Bazilikánál!

Igazi karácsonyi hangulat, ünnepi finomságok és színes programok várnak mindenkit! A várva várt fényfestés pedig esténként különleges köntösbe öltözteti ismét a Szent István Bazilika falait! Amennyiben kilátogatunk a karácsonyi vásárba, érdemes megnézni a Bazilikát belülről is, valamint felmenni a kilátóba és gyönyörködni az elénk táruló panorámában.

HungaryCard tulajdonosoknak 20% kedvezmény jár a teljes árú egyéni felnőtt belépőjegy árából maximum 2 fő részére. A kedvezmény egyaránt vonatkozik a templomtér, a kilátó, kincstár, illetve a kombinált jegytípusra is.


A Szent István Bazilika fővárosunk legnagyobb temploma. Magassága 96 méter, befogadóképessége 8000 fő. A neoreneszánsz stílusú templomot 1905-ben szentelték fel, itt őrzik hazánk egyik nemzeti ereklyéjét, a Szent Jobbot. A görögkereszt alaprajzú, háromhajós bazilika falait ötvenféle márvánnyal és nemes kővel borították, és freskók helyett főként mozaikképekkel díszítették. A bazilika kupolájában található körkilátóból csodás panoráma nyílik a fővárosra.


További információ az adventi programokról

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!