fbpx
2022-12-02
Archívum

A patikus háza – Vezetett bejárás a De la Motte-Beer-palotában!

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a budai Várnegyedben, a Dísz téren található. HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séta teljes árú jegyárából online jegyvásárlás esetén.

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Az építtetői nevét őrző, ezért kétnevű De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület.


Időpontok:

2023. szeptember, 3
2023. szeptember 15. 
2023. szeptember 24.



A palota – amelyben Beer József Kajetán Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az ún. tábori patikát működtette – másik érdekessége éppen az, hogy tulajdonosa az épület valamennyi szintjét foglalkozása képére formálta. Járjuk be együtt a lakóház összes helyiségét, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és ismerkedjünk meg az épület és lakóinak sorsával a 18. századtól kezdődően egészen napjainkig!


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!