fbpx
2022-12-12
Archívum

Adventi Kastélynapok Gödöllőn december 17-én és 18-án!

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Családi programokkal, érdekességekkel várunk minden kedves látogatót! HungaryCarddal 50% kedvezménnyel váltható belépőjegy a kastély állandó kiállítására.


Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte Gödöllőn a karácsonyi ünnepeket. Ezt megidézve a Királyi Kastély ismét színes programokkal várja az érdeklődőket. A kisebbeket kézműveskedéssel, ahol papír-mézeskalácsházat és fajátékokat készíthetnek, gyermekelőadásokkal és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal varázsolják el. Erzsébet királyné a hagyományokhoz híven a Díszteremben várja a látogatóit, akik közös képet is készíthetnek vele és udvarhölgyeivel. 


 Az Erzsébet királyné követőinek gyűjteményét felsorakoztató „Az én Sisim” időszaki kiállításon óránként indul majd tárlatvezetés, amelyen a belépőjegyet megvásárlók díjmentesen vehetnek részt.A nagyobbakat karácsonyi kézműves portékákkal, ünnepi koncertekkel, forralt borral, punccsal és persze lacikonyhával csábítják az adventi vásárba. A jászol mellett, amelyben élő állatokat találhatnak majd az érdeklődők, még egy meglepetéssel is készülnek. A máriabesnyői bazilika közössége idén mutatja be „Besnyői Betlehem” c. játékát, amely egy misztériumjáték lesz a Gödöllői Királyi Kastély Díszudvarán. Mindemellett bemutatásra kerül Tolnayné Kiss Mária könyvének második kiadása, az „Útközben Erzsébet királynéval”.

Részletes program

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról