fbpx
2022-12-13
Archívum

Születésnaposok – a Nemzeti Filharmonikusok koncertje a Zeneakadémián 2022. december 17-én (szombaton) 19:30-tól!

Beethoven és Kodály: mi a közös bennük? A spontán kínálkozó válasz: vélhetően mindketten december 16-án születtek. Vélhetően, mert Kodály valóban akkor látta meg a napvilágot, Beethovent pedig 17-én keresztelték meg. HungaryCarddal  50% kedvezmény maximum 2 fő részére a koncertjegy árából!

A kedvezmény személyes jegyvásárlás esetén vehető igénybe az Allee Bevásárlóközpontban, Kultúrsziget, II. emelet – a Mozi mellett (1117 Bp. Október huszonharmadika utca 8-10.) 

Ezen a koncerten is hallunk változatokat – Kodálytól, egy Beethoven-zongoraverseny és egy liturgikus mű által közrefogva. A kiváló japán zongoraművésznő Ikuyo Nakamichi és az élvonalbeli magyar énekesgárda partnere a magyar karmester társadalom egyik legjobbja.


Az 1809-ben keletkezett V. Esz-dúr zongoraverseny Beethoven utolsó, legnagyobb szabású zongoraversenye, amelynek alaphangulatát méltóság és pompa határozza meg. Kodály Zoltán színgazdag variációsorozata, a Fölszállott a páva 1939-ben keletkezett az Amszterdami Concertgebouw Zenekarának megrendelése nyomán: ebben a „külföld számára írt” alkotásban a zeneszerző azt kívánta megmutatni, hogy a magyar népzene ősi, pentaton dallama is természetes módon töltheti ki egy nyugati típusú variációs forma kereteit. A Budavári Te Deum (1936) a katolicizmusát mélyen megélő Kodály őszinte vallásosságának egyik legszebb dokumentuma.

További információ a koncertről


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról