fbpx
2023-01-03
Archívum

Fedezze fel Esztergom látnivalóit és gasztronómiáját!

A Főszékesegyházi Kincstárban 20%, a Keresztény Múzeumban, a Hotel Adalbert***-ben, a Prímás Pincében és a Rondella Kávézóban 10% kedvezményt vehetnek igénybe a HungaryCarddal rendelkezők. 

Főszékesegyházi Kincstár

Közép-Európa legértékesebb egyházi gyűjteménye 1886 óta várja a látogatókat hazánk főtemplomában. A királykoronázás liturgikus kellékei, a bizánci kereszt-ereklyetartó, a Suki-kehely, a Mátyás-kálvária, a megannyi közép- és újkori egyházi textil- és ötvöstárgy nemzetközi szinten is jegyzett gyűjteménnyé avatja a Főszékesegyházi Kincstárat.


Keresztény Múzeum

Az esztergomi Keresztény Múzeum Magyarország leggazdagabb egyházi gyűjteménye, mely több évszázad európai és magyarországi emlékeit őrzi. Képtárának magyar, olasz, németalföldi, német és osztrák anyaga révén az ország harmadik legjelentősebb festészeti gyűjteményeként ismert.



Hotel Adalbert***

Az esztergomi Hotel Adalbert*** az aktív pihenők, a városlátogatók, az üzleti utazók és a gyermekes családok kedvence. Mindkét épülete Esztergom szívében a Bazilika és a Várhegy tövében, a főbb nevezetességek gyűrűjében helyezkedik el.


Prímás Pince

Az esztergomi Bazilika alatt található turisztikai, gasztronómiai és borkulturális központ történelmi falai között a modern gasztronómia szellemében működő étterem mellett a boralagút a Kárpát-medence borvidékeit bemutató kínálattal várja az idelátogatókat.


Rondella Kávézó

A Rondella Kávézó a Várhegyen, Melocco Miklós Szent István megkoronázását ábrázoló monumentális szobra és a Bazilika között bújik meg. Az idilli kávézó a helyben készült süteményeket és kávékreációkat kínál, szezonális nyitvatartással. A teraszon ülve a fölénk magasodó Bazilika és a történelmi atmoszféra és a sok-sok finomság különleges élményt kínál az idelátogatóknak.