fbpx
2023-01-03
Archívum

Új kedvezményadó partnerünk a szabadkígyósi Wenckheim-kastély!

A felújított épületben egy korszerű, interaktív kiállítás került kialakításra, melynek címe: „Vendégségben Wenckheiméknél”. A kiállítás olyan érzéssel tölti el a látogatót, mintha egy időutazás során a Wenckheim család vendégeként érkezne a kastélyba. HungaryCarddal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából.

A Dél-Alföld, de sokak szerint az ország egyik legimpozánsabb kastélya Békéscsabától 10 kilométerre, Gyulától alig 15 kilométerre lévő Szabadkígyóson bújik meg. Mesébe illő főépülete tornyokkal, reneszánsz hatású loggiás terasszal díszített.


A kor legfényűzőbb hazai palotájának az építtető grófnő kérése alapján 52 szobája és 365 ablaka van, az év heteit és napjait követve. A korhű módon berendezett termek olyan műtárgyakkal és interaktív tartalommal teltek meg, amelyek az építtető Wenckheim házaspár, Frigyes és Krisztina híres vendégszeretetéből adnak ízelítőt. Megismerkedhetünk a család történetével, a főúri tradíciókkal, a kastély lakói személyes hangnemben kalauzolnak minket a hétköznapok és ünnepek mesés forgatagában.


további részletek