fbpx
2024-02-27
Hírek

Állandó és időszaki programok a Szegedi Dóm Látogatóközpontjában!

A Szegedi Dóm az egyetlen olyan templom Magyarországon, ami a 20. században épült fel. A neoromán stílusú templom 81 méteres magasságával az ország 5. legmagasabb templomának mondható. HungrayCarddal 15% kedvezmény minden típusú belépőjegy árából a kártyatulajdonos és társasága részére.


Toronylátogatás

A Fogadalmi templom nyugati, város felőli tornya látogatható. A 302 lépcsőn megközelíthető kilátószint 46 méter magasságból teszi lehetővé Szeged csodálatos látképének megtekintését. A toronyban három pihenőszint is kialakításra került, melyeken a látogató a templom és az egyházmegye történetével ismerkedhet meg kisfilmek és információs pultok segítségével. A legelső pihenőszinten található a Toronygaléria, ahol időszaki jellegű kiállítás fogadja a látogatókat.
A toronyórák felett, a hármas árkádsorok mögött találjuk a harangházakat. A két toronyban összesen öt harang található.  

Dömötör-torony

A Dömötör-toron alsó, négyszögletű részében felszentelt keresztelőkápolna található, melynek falait a 20. századi modern magyar festészet egyik legeredetibb művésze, Aba-Novák Vilmos falfestményei díszítik. 


A Látogatóközpont állandó kiállításai 

A központi kiállítótér öthajós terében egyháztörténeti gyűjtemény tekinthető meg, mely a Szeged-Csanádi Egyházmegye legértékesebb liturgikus tárgyait, egyházi jellegű textíliáit és ötvösművészeti remekeit őrzi. Az egykori főpapi, szerzetesi, vagy falusi megrendelők esztétikai igénye és anyagi ereje szerint igen eltérő alkotások láthatók itt helyi mesterek szerény művészi értékű darabjaitól a Bécsben készült kvalitásos oltárszobrokig. 




Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!