fbpx
2023-02-21
Archívum

Irodalmi szerelmek / Petőfi Sándor – Aposztróf – felolvasással és rövidfilm vetítéssel összekötött beszélgetés a Várkert Bazárban!

HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére online jegyvásárlás esetén. A kedvezmény a varkertbazar.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Időpont: 2023. 03. 14. 19:00

Helyszín: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. Rendezvényterem

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója apropóján, határon innen és túl a Petőfi bicentenáriummal ünnepeljük meg minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét. Petőfi Sándor a magyar költészet egyik legfontosabb alakja, forradalmár, nemzeti hős. Kötelező olvasmányként verseivel már gyerekként találkozunk. Vörösmarty Mihály, Jókai Mór és Arany János barátja, vándorszínész, költő, százados. Ismerjük, de mit tudunk kezdeni Petőfi örökségével a 21. században? Miként tudjuk a mai korba átmenteni a nyelvét, verseit? Mit üzen ez az életmű és Petőfi egy mai fiatalnak? Miként érinti meg a ma?

A legendás költő ismert szerelmi versei ciklusokhoz kapcsolódnak, a ciklusok mögött azonban valós kapcsolatok, szerelmek rejtőznek. A Várkert Irodalom népszerű Irodalmi szerelmek sorozatában bemutatkozik a szerelmes költő, megismerhetjük kapcsolatát Csapó Etelkával, Mednyánszky Bertával és Szendrey Júliával. De megismerjük magát Petőfit is, aki festmények, színpadi és opera feldolgozások központi alakja, akinek költészete közérthetően szól mindenkihez – a világszabadság hirdetője, akinek hatása máig érezhető.
A nagyszabású esten beszélgetésen, zenés felolvasószínházon és egy kapcsolódó rövidfilm vetítésen keresztül mutatjuk be Petőfi Sándort.

Vendégek:
Háy János író,
Margócsy István irodalomtörténész,
Adorjáni Bálint színművész,
Kacsó Hanga népdalénekes,
Márkos Albert csellista, zeneszerző

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!