fbpx
2023-02-28
Hírek

Új kedvezményadó partnerünk az MNM Mátyás Király Múzeuma Visegrádon!

HungaryCard tulajdonosoknak 2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

Visegrád a római-kor óta a Dunakanyar legfontosabb települése. Az itt épült római erőd már a koraközépkorban újjáéled, majd a magyar államalapítás idején megyeközponttá vált. Az 1242-es tatárjárás után IV. Béla új várat emelt Visegrádon, majd 1323-ban I. Károly király a fővárosává tette a települést.


Visegrád királyi székhely rangját a 15. század elejéig megőrizte, de később is a magyar királyok kedvelt vidéki rezidenciája maradt. Ebben az időszakban épült fel a királyi palota, amely I. Lajos, Zsigmond és Mátyás királyok idején élte virágkorát. A török időkben a visegrádi vár számos ostromot élt át, melyek rommá változtatták. A középkori romok feltárása és helyreállítása az 1870-es években kezdődött és napjainkig tart.


Ma a visegrádi királyi palotában és Salamon-toronyban, a Mátyás Király Múzeum kiállításain tekinthetők meg, többek között a palota Anjou-kori és Mátyás-kori gótikus és reneszánsz díszkútjai, valamint a középkori királyi udvar és az egykori település mindennapi életének emlékei.

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!