fbpx
2023-03-27
Archívum

Habsburgok és holtak – Séta József nádor nyomában a Budavári Palotanegyedben és a nádori kriptában!

Ismerje meg velünk a főherceg és családjának életét, és járjuk be együtt a Habsburgok magyar ágának budavári temetkezőhelyét! HungaryCarddal 20% kedvezmény maximum 2 fő részére a séta teljes árú jegyárából online jegyvásárlás esetén. 

A kedvezmény a budaivarsetak.jegy.hu oldalon keresztül történő vásárlás során a HungaryCard kuponkód használatával érvényesíthető.

Időpontok:

április 08. 15.00
április 15. 15.00


A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem – csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosnak adott. Sétánkon a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába eredünk: meg­ismerjük fél évszázados nádori tevékenységét és tra­gédiákkal teli családi életét. A főherceg egykori rezidenciájától, az egykori Királyi Palotától indulva, a város legszebb panorámájában gyönyörködve elju­tunk a Magyar Nemzeti Galériához. Itt rejtett ajtón át belépünk a páratlan szépségű Habsburg nádori kriptá­ba, ahol a főherceg és családja alussza örök – bár sír­rablóktól többször megzavart – álmát. Nyughelyük nemcsak azért különleges, mert a Habsburg-család leszármazottjai a mai napig rendszeresen látogatják, hanem azért is, mert ez a Budavári Palota egyetlen, a második világháborút és az azt követő átalakításo­kat is túlélt, épen megmaradt része.


további részletek