fbpx
2023-03-08
Archívum

Petőfitől a Redoutig – Tematikus épülettörténeti séta a Március 15. tértől a Pesti Vigadóig!

A Pesti Vigadó elődje, az 1833-ban kapuit megnyitó Redoute, fontos állomása volt az 1848/49-es forradalmi eseményeknek. Ismerje meg az épületet és a 48’/49′-es forradalom legnagyobb alakjait képzett idegenvezető segítségével! HungaryCarddal  50% kedvezmény 2 fő részére az épülettörténeti séta árából, mely előzetesen a jegypénztárban megváltott jegyekre érvényes.

A Pesti Vigadó elődjében, a  Redoute-ban ülésezett az első népképviseleti országgyűlés képviselőháza és itt mondta el Kossuth Lajos híres beszédét, melynek hatására az országgyűlés megszavazta kétszázezer újonc toborzását.

Csatlakozzon épülettörténeti sétánkhoz, ismerje meg az épületet és tudjon meg többet a forradalmi eseményekről és a forradalom legnagyobb alakjairól. Képzett idegenvezetőnk segítségével az épület azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatók.

A séta a Március 15. térről indul, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom elől, ahol a 200 éve született Petőfi Sándorra emlékezünk, majd a Vigadó falai között idézzük fel a forradalom eseményeit.

A jegyárba beletartozik az idegenvezetés mellett valamennyi kiállítás megtekintése is.
A séta a Március 15. térről indul, így helyszíni jegyvásárlásra nem lesz lehetőség, helyüket előzetes jegyvásárlással tudják biztosítani a Pesti Vigadó jegypénztárán keresztül.


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!