fbpx
2023-04-11
Archívum

Ajándék páros belépő a MÁV Szimfonikusok Zenekar és Liza Ferschtman koncertjére április 20-án a Zeneakadémián, nem csak HungaryCard tulajdonosoknak!

Amennyiben szeretne ott lenni a koncerten, jelentkezzen a iroda@hotelinfo.hu e-mail címen 2023. április 19-én 12 óráig, majd visszaigazolást követően a jegyeket a helyszínen veheti át. 

Haydn: e-moll szimfónia, No. 44
Alban Berg: Hegedűverseny
Schubert: IV. c-moll szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK

Liza Ferschtman – hegedű

VEZÉNYEL

Farkas Róbert

2023. április 20. 19:00 Zeneakadémia, Nagyterem

Farkas Róbert, a zenekar vezető karmesterének koncertajánlója megtekinthető:

ITT

A hangversenyen két klasszikus szimfónia viseli nevében a Gyász és a Tragikus szavakat. Alban Berg Hegedűversenyének ő maga adta az alcímet: „Egy angyal emlékére”. Barátja, a világhírű építész, Walter Gropius 18 éves, gyermekbénulásban elhunyt lánya emlékére komponálta a Hegedűversenyt, utolsó befejezett művét. Hogy Schubert miért adta fiatalkori szimfóniájának a „Tragikus” címet, csak találgatni lehet. Az első tételt inkább drámainak nevezhetnénk, a következő részek viszont cseppet sem szomorúak. Haydn szimfóniája jó száz évvel keletkezése után kapta járulékos nevét. Első tétele valóban komoly és mély érzelmeket fejez ki, a folytatás viszont a zeneszerzőre oly jellemző derűvel teli.

Liza Ferschtman orosz muzsikus családból származó holland hegedűművész. Nagysikerű koncerteket ad az egész világon és sok kamarazenét játszik híres partnerekkel. A hangversenyt Farkas Róbert, zenekarunk vezető karmestere vezényli.


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!