fbpx
2023-07-31
Archívum

Ökotúra a ráckevei vízivilágban 2023. augusztus 6-án!

Az egy napos könnyed kenutúra Ráckevét és környékét mutatja be a víziélet szépségeivel. A túrát azoknak ajánljuk, akik csak most ismerkednek a kenuzással, és egy szép napot szeretnének eltölteni a természetben a vízen. HungaryCard felmutatására 30% kedvezmény a részvételi díjból.

A gyülekező reggel 8.30-9.00 között történik. Kilenc órától rövid felkészítést tartok a kenuzásról annak érdekében, hogy megismerjük az evezés és a kenuzás alapjaival.


Egy kis gyakorlóevezés után nekivágunk a Kerek-Zátony sziget megkerülésének. A sziget hossza 1,3 km, észak-déli irányban helyezkedik el, a város alatt. Elhaladva a kiindulási pontunk előtt megcsodálhatjuk a Senki-szigetet, amely természetvédelmi terület a maga állat és növényvilágával.

A városba visszaérve megnézzük a kis duna egyetlen működő hajómalmát, mely gyönyörű ékköve városunknak. A könnyed pihenés után újra vízre szállunk északi irányba, és az Árpád-híd alatt átevezve elérjük a Balabán lagúna bejáratát. A 3-4 m széles, fákkal benőtt vadregényes helyen végighaladva ( 1200m ) napsütéses időben találkozhatunk teknősökkel, hattyúkkal, hidak alatt bujkálunk, majd visszajutunk a soroksári-Duna főágába. Innen már csak visszatérve a kiindulási pontra leülünk, és elfogyasztjuk a jól megérdemelt ebédünket.

További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!