fbpx
2023-05-16
Archívum

Pünkösdi Örökség Ünnep a szentendrei Skanzenben május 28–29. között!

Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a Pünkösdi Örökség Ünnep, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozója a szentendrei Skanzenben. HungaryCarddal 2 fő részére ingyenes belépő váltható.

A pünkösd két napján zajló rendezvény bepillantást enged a közösségek színes hagyományaiba. A program során a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak például a sárközi vagy a nagyecsedi táncosok közé, élvezhetik a különböző tájegységek muzsikáját és gyönyörködhetnek a különféle vidékek viseleteiben.

Emellett olyan különleges tradíciókat ismerhetnek meg, mint az egri fertálymesterség, a selmeci diákhagyományokat őrző egyetemisták, vagy a molnárkalácsot sütő borsodnádasdi közösség. A táncos, zenés és kézműves programok mellett olyan, a nemzeti jegyzéken szereplő, gasztronómiához kötődő örökségek kóstolására is lehetőség nyílik, mint a karcagi birkapörkölt és a bajai halászlé. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum erre a két napra megtelik élő örökséggel: kézművesekkel, tánccal, zeneszóval, pünkösdölő gyerekekkel és önfeledt jókedvvel. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk!


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!