fbpx
2024-03-18
Hírek

Tavaszi séta és a vidék ízei a Balaton édenkertjében, a Folly Arborétumban!

A Folly Arborétum négy generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye, amely szépségével, mediterrán hangulatával egyedülálló kertélményt nyújt. HungaryCarddal 10% kedvezmény a felnőtt, gyerek, nyugdíjas és családi belépőjegy árából.

5 hektáros ciprus- és cédrus – liget- elsősorban fenyőfélék gyűjteménye. Terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi – hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében.

Története 117 év. A kertet ma már a negyedik Folly generáció gondozza. Az arborétum magját, a szőlők fölött meghúzódó 0,4 hektáros sziklás, köves „Öreg Arborétumot” Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette. Akkor még Európa szerte ritka, déli fenyőcsemetéket is hozatott, s a vesszőkosarakban érkező fákhoz, öszvér hátán, a Balatonból vándorolt felfelé a víz. Nehéz esztendők, államosítás jött, de maradt a hit, az akarat, akadt segítő kéz – és folyt tovább a telepítés….

Ma már ismét a család kezében van a visszavásárolt föld, a kibővült arborétum és a csatlakozó erdő, többszázféle tűlevelű, 200 féle lombos fa és cserje, valamint több ezer évelő virul.


Mára nem csak „megszállott” botanikusok, növénykedvelők célpontja az arborétum, egyre többen csodálják meg a különleges fákat, a lenyűgöző panorámát és, kortyolgatják közben a remekbe szabott, tiszta ízvilágú Folly borokat.

További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról