fbpx
2023-06-13
Archívum

Kiállítás Zoób Kati ruhakölteményeiből és Sisi életéről Zalaegerszegen!

A Gödöllői Királyi Kastély és a Mindszentyneum közös időszaki kiállítása Sisitől az Erzsébet-mítoszig. Zoób Kati művészi munkáiban pedig a Göcseji Múzeumban gyönyörködhetünk. HungaryCarddal mindkét kiállítás ingyenesen látogatható.

Repertoár – Az ellentétek harmóniája

2023. május 19. – augusztus 27.
Helyszín: Göcseji Múzeum

Zoób Kati budapesti divatműhelye kitűnő képviselője az haute couture szalonkultúrának. Divatháza olyan érték, amely ismeri és használja a divatművészet nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion mezőnyében.

A kollekciók tisztelegnek a régi mesterségek és a kézművesség előtt, és gyakran össze is fűzik az antik és a kortárs elemeket. Legyen a múzsa az Art Deco, népművészeti motívum, 18. századi bútorintarzia, reneszánsz kárpit, magyar koronázási palást vagy Lesznai Anna mesevilága, Zoób Kati kollekciói egyaránt tisztelegnek a múlt és a jelen előtt. A több nap alatt készülő, organzára applikált leheletvékony bőr rátéthímzés, a 18. századi történetet mesélő velúr intarzia, a rózsát ábrázoló szőrmeintarzia, vagy a kézzel felvarrt több száz gyöngy nemcsak kézműves technikákkal készült esztétikai bravúrok, hanem túlmutatva a divat keretein, kulturális üzenetek közvetítői is.

Sisitől az Erzsébet-mítoszig

2023. június 9. 10:00 – december 31. 17:00

Helyszín: Mindszentyneum


Erzsébet királynét a világon mindenhol ismerik és szinte mindenki szereti. Hogy hogyan vált egy bájos bajor hercegkisasszonyból, Sisiből a földön mindenütt ismert, Szent Erzsébethez hasonlított, mitikus alakká? Megtanulta nehéz, de érzelemdús nyelvünket, udvartartásába tudatosan választott magyarokat. Szívesen és sok időt töltött azokkal – politikusokkal, írókkal, tudósokkal –, akiket Magyarország azóta is tisztel.


Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról