fbpx
2023-06-07
Archívum

Toulouse-Lautrec világa – időszaki kiállítás a pécsi JPM Csontváry Múzeumban!

Július 23-áig, a pécsi JPM Csontváry Múzeum állandó kiállítási termeiben Henri de Toulouse-Lautrec, a 19. század egyik legkreatívabb alkotójának műveivel találkozhat a nagyközönség. HungaryCard kedvezmény erre a tárlatra nem érvényesíthető, ennek ellenére jó szívvel ajánljuk minden, művészet iránt érdeklődő figyelmébe.

A kiállításon tematikák szerint csoportosítva láthatók a művek. Elsőként a Párizsi éjszakák jellegzetes alakjai és a „sztárjai” láthatók. Megjelennek a 19. század végi szórakoztatóipar legfontosabb helyei, a zenés kávéházak, a táncos mulatók, kabarék és a kor legnépszerűbb hírességei (Aristide Bruant, Jane Avril, Yvette Guilbert).
A tárlaton külön részt alkotnak a színházzal összefüggő művek: plakátok és szereposztások, valamint a színpadi- és nézőtéri jelenetek. Önálló egységet alkotnak a nyilvánosházakat bemutató alkotások is, a bordélyházak világának intim pillanatait szokatlan együttérzéssel ábrázoló 1896-os Elles (Lányok) litográfiai sorozat a művész legjelentősebb alkotásai közé tartozik. Külön csoportba kerültek a napközbeni szórakozást bemutató művek: barátok, kirándulások, közös vacsorák és a lóverseny témáját bemutató lapok. 

további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról