fbpx
2023-07-03
Archívum

Sétahajózás a Tiszán!

A hajó felfelé indul, végigmegy a város északi fele mellett. A Maros torkolatánál visszafordul, és az Árvízi emlékműig megy le. Az indulást követően körülbelül egy óra múlva ugyanott köt ki, ahol beszálltak Vendégeink. HungaryCarddal 50% kedvezmény a menetrend szerinti sétahajó jegyárából. (A kedvezmény csak 2 fő esetén vehető igénybe.)

A nagyvárosok zaja és a tömegek által felkeresett látnivalók helyett válassza inkább a természet szépségét és nyugalmát. Kiránduljon kényelmesen, válassza a komfortos sétahajózást, hogy garantáltan testközelből csodálhassa meg országunk természeti kincseit.

A „vízen járás” egészen a 20. század elejéig természetes volt a szegediek számára. Ma már szinte hihetetlen, hogy a Tisza partján számos hajóépítő műhely működött, amelyek nem csak folyami, de tengerjáró hajókat is nagy számban építettek. A superek, a nagy tudással és tapasztalattal rendelkező hajóácsok Felsőváros megbecsült kézművesei voltak, akik gabonatárolókat, bőgős orrú bárkákat, halászhajókat és vízkerekes hajómalmokat szerkesztettek az Erdélyből úsztatott faanyagból. Manapság a hajózás, a vízi élet jelentősége lényegesen lecsökkent, örvendetes tény azonban, hogy rövidebb-hosszabb sétahajózások, hajós kirándulások során megismerhetjük a Tisza sajátosságait, a vízi világot.


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!