fbpx
2023-07-18
Archívum

Petőfi Sándor nyomában – gőzfelhős kirándulás Kecskemétre július 29-én!

Az utazás a Petőfi emlékévhez kapcsolódóan keresi fel az alföldi várost, melyben Petőfi vándorszínész évei alatt többször is megfordult. HungaryCarddal 10% kedvezmény a  fapados kocsiosztályra szóló menetjegy árából maximum 2 fő részére.

Kecskemétre közlekedő, gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiavonat a 424. sorozatú gőzmozdonnyal az élén közlekedik.

Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.

A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk pedig bemutatja úti céljaink történetét. Ez idő alatt korhű ruhás kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét.

Kecskeméten megtekinthetik a Cifrapalota gyönyörű szecessziós stílusú épületét, melyben több állandó és ideiglenes kiállítás is látható. Csoportunkat külön tárlatvezetéssel kísérik végig az épületen.


további információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról