fbpx
2023-07-10
Archívum

Újra várja a látogatókat a megújult Balassa Bálint Múzeum Esztergomban!

Az állandó tárlaton egy kisebb 20. századi retró kollekció is helyet kapott. A középső teremben időszaki kiállítás várja a közönséget. HungaryCarddal 50% kedvezmény 2 alkalommal maximum 2 fő részére a teljes árú belépőjegy árából.

Ez utóbbiban a város 20. századi művelődés- és művészettörténetének legnagyobb és legismertebb alakjai portrésorozatát tekintheti meg a közönség.

A Balassa Bálint Múzeum hatalmas gyűjteményében képzőművészeti, régészeti, néprajzi tárgyak, illetve egy egyedülálló hajómakett gyűjtemény, valamint fegyvergyűjtemény, míves bútorok és a letétben a múzeumban lévő több ezer kötetes muzeális értékű Helischer könyvgyűjtemény található. 


A Látványtár a Balassa Múzeum iroda és gyűjteményi raktárépületében 180 m2-en valósult meg. Célja esztétikus és interaktív környezetben, élménydús formában a műtárgyállományunk komoly értékeit bőséges mennyiségben bemutatni. 

Az átgondolt, esztétikus épületfelújítási, műtárgybarát, akadálymentesített fejlesztéssel 15-30 fő egyidejű kiszolgálására nyílik mód.

További információ

Ismerje meg a HungaryCard működését, mely számtalan megtakarítást nyújt egy éven át közel 700 partnernél!

Bővebb információ a kártyáról